Prerada voća i povrća

Tokom prerade, kvarljivo voće i povrće izloženo je riziku od unakrsnog kvarenja i zaraze patogenim mikroorganizmima. Ovakvi rizici sve više zaokupljaju pažnju javnosti i ako bilo šta pođe po zlu, vrlo brzo se pročuje. Zaštita sveže ubranog i dalje prerađenog voća i povrća od razvoja mikroorganizama od vrhunskog je značajna.

Pored toga, kampanjska proizvodnja zahteva da oprema u jeku sezone bude pouzdana kako bi se osigurao postojani tok tokom čitavog postupka. Krzanje ili korodiranje prerađivačke opreme dovodi do smanjenja produktivnosti i ima značajne finansijske posledice.

Ecolab je u žižu svog istraživanja i razvoja postavio industriju za preradu voća i povrća i razvio efikasna higijenska rešenja koja osiguravaju bezbednost procesa. Razvijena rešenja obuhvataju održavanje sistema za dovođenje vode i potapanje u postrojenjima, higijenski nadzor i kontrolne sisteme, ali i jedinstveni sistem za upravljanje kojim se prate i beleže sve higijenske intervencije u okviru postrojenja ili u čitavom preduzeću. Rešenja za rezultat imaju:

  • Pojačanu bezbednost proizvoda i radnika
  • Ekološki čista rešenja koja su u skladu s nastojanjima da se zaštiti životna sredina
  • Duži vek trajanja i smanjenu kvarljivost
  • Manji utrošak vode i energije
Back to Top