Proizvodnja gotovih jela i prehrambenih proizvoda

Proizvodnja gotovih jela odvija se u složenom proizvodnom okruženju, s obzirom da obuhvata i automatizovane i manuelne procese u kombinaciji sa velikim brojem sastojaka različitog stepena osetljivosti i iz različitih izvora. Upravo ta složenost, česte izmene u linijama i proizvodnja velikog broja gotovih proizvoda koji koriste istu proizvodnu opremu sa sobom nose značajan rizik od povratnog zagađenja aromama, bojama, alergenima i naravno mikroorganizmima.

Stroga kontrola i dobro uvežbani postupci od presudne su važnosti za održavanje ustanovljenog kvaliteta i standarda sigurnosti hrane i za sprečavanje međusobnog kontaminiranja. Svako kršenje standarda može da ima veoma skupe posledice od skraćenja roka važenja do potpunog povlačenja proizvoda i velike štete za sam brend.

Ecolab opskrbljuje prehrambenu industriju pojedinačno razvijenim programima po meri kupca. Od utvrđivanja higijenskih propusta, preko proizvoda i sistema za higijenu osoblja, otvorenih površina, održavanja površina s kojima hrana dolazi u dodir, do jedinstvenih sistema kontrole higijene kojima se prate sve higijenske intervencije u okviru pojedinačnih postrojenja ili na nivou čitave kompanije, Ecolab podržava usklađenost i održavanje neophodnih standarda. Našim kupcima su na raspolaganju:

  • Najsveobuhvatniji skup proizvoda za čišćenje i dezinfekciju koji se mogu naći
  • Stručni tim servisera koji nema premca na tržištu
  • Inovativna rešenja usmerena na ostvarivanje dodate vrednosti za sve sektore prerade hrane
  • Kontrolne i proceduralne režime razvijene po meri kupca
Back to Top