Higijena otvorenih površina

Mesta gde se proizvodi hrana predstavljaju značajan izazov za održavanje higijene, što uključuje najrazličitije procese i tipove opreme koji su podložni najrazličitijim oblicima zaprljanosti. Po završetku procesa obrade, spoljašnje površine proizvodne opreme, proizvodne prostorije i površine s kojima hrana dolazi u dodir neophodno je očistiti i dezinfikovati pre ponovnog pokretanja proizvodnje. To se uglavnom postiže korišćenjem opreme koja pod niskim pritiskom stvara penu, kao i odgovarajućim deterdžentima i dezinfekcionim sredstvima.

Uspeh odnosno neuspeh, međutim, zavisi od pravilne kombinacije proizvoda sačinjenih po naročitim formulama i odgovarajuće opreme za njihovu primenu združene u delotvorni higijenski proces, uz odgovarajuću obuku osoblja i dokumentaciju.

Upravo ovakva kombinacija je ono što je Ecolabu donelo ugled vodećeg autoriteta u ovoj oblasti. Naš koordinirani pristup obuhvata utvrđivanje propusta u održavanju higijene, kontrolu higijene i kontrolu pristupa osoblja, inovativnu opremu i hemijske proizvode za higijenu otvorenih površina, proizvode za praćenje i kontrolu higijene i jedinstveni sistem upravljanja kojim se prate sve higijenske intervencije u okviru jednog postrojenja ili u čitavoj kompaniji i o tome izrađuje izveštaj – što je kombinacija koja garantovano zadovoljava najviše higijenske standarde i osigurava efikasnu proizvodnju.

Postizanje delotvornog postojano visokog nivoa higijene je najveći izazov, što odlično razumeju i uvažavaju u odeljenju Ecolaba specijalizovanom za ovu oblast. Higijena otvorenih površina, za razliku od čišćenja na licu mesta, izuzetno mnogo zavisi od veštine i vrednoće operatera, pa stoga dozvolite Ecolabu da obuči vaše osoblje koje brine o higijeni da bi se postigla maksimalna efikasnost ne dovodeći kvalitet u pitanje.

Back to Top